dimarts, 30 de març del 2021

TURÓ DE LA BALADOSA-ROCA DE TIRALLONGA i TURÓ DE BOLVIR.

Sortida des de l'Església de Bolvir, continuem pujant a buscar els dipòsits d'aigua, passem el rec i continuem pel corriol de l'esquerra, trevassem la Devesa de Canal, i anem en diagonal de pujada a buscar el Torrent Pregon, el creuem, cap a la carena per arribar a La Baladosa (1573m), des d'aquí i seguint les tanques baixem per anar a buscar la pista que ens portarà a la Roca de Tirallonga i al Turó de Bolvir, arribem a Bolvir pel Camí de l'Aigua. 


 

 

diumenge, 21 de març del 2021

Aransa- Mirador de Pla de Llet (Cerdanya)

Un diumenge espectacular, continua el fort vent, però la temperatura una mica millor. Sortim de l'estació d'esquí de fons d'Aransa per la pista que porta al refugi de Prat Miró, agafem la pista de l'esquerra que porta al coll de Dalt, quan falta poc per arribar-hi trobem un pal indicador on surt un camí, a l'esquerra, que va directament al Coll Baix, el deixem, continuem i l'anem a buscar des del coll de Dalt. Des del Coll Baix hi ha una panoràmica del Cadí espectacular, i ja fem la pujada cap al Mirador de Pla de Llet.



dijous, 18 de març del 2021

Creu de Montcabrer i Castell de Burriac

Com cada dijous aprofitem per anar a caminar una estona, com que ja ens podem moure per diferents comarques, continuem amb el que ja havíem començat que era fer el "Repte dels 30 Turons del Maresme"

Anem a Cabrils pel carrer de Burriac anem a buscar la carretera que va cap a Cabrera de Mar, en fem un tros i quan comença a baixar aparquem el cotxe.

Anem per corriol ben marcat, molt dret i bastant accidentat, que porta a la Creu de Montcabrer, seguim cap al Montcabrer, on hi ha una enorme entena de telecomunicacions, cap el turó de l'infern, la Font Picant i la pujada cap al Castell de Burriac, la baixada la fem per l'altre costat cap a Cabrera de Mar, hem hagut de fer una mica de poble per anar a buscar el lloc on havíem deixat el cotxe.

 

FOTOGRAFIES 

dijous, 11 de març del 2021

CIRCULAR per SANT LLORENÇ del MUNT

Sortim des de les Merines situada a la carretera B-124, que va a Sant Llorenç Savall, deixem el cotxe al final de la urbanització, on comença el camí. El recorregut que fem és anar cap al coll de Palomeres, continuem per pista per la Vall de Mur, i ens arribem a veure l'ermita de Sant Pere de Mur, continuem pujant per arribar a un encreuament de camins, agafem el de l'esquerra que fent una gran diagonal ens porta a la canal de Santa Agnès, visitem l'ermita, i tornem a desfer el camí que hi porta, per continuar pujant cap al coll on hi ha el Morral del Drac. ens parem a esmorzar. Des de la cova del Drac anem pel pla dels Ginebrons i arribem al Collet de Tres Termes on agafem el camí que porta als Òbits, ja de baixada ens desviem una xic per anar a veure la font Flàvia, tornem a des fer el camí i baixem cap a la Morella, aquí també aprofitem per anar a veure la Morella, tornem cap enrere i ja agafem el corriol que baixa per la Canal de la Revella, cap al Coll Gavatx, passem per sota la Roca Mur, el Puig Gavatx i per la Serra del Bonaire tornem a les Marines.

 

FOTOGRAFIES

dimarts, 9 de març del 2021

PIC DEL VENT

De Sant Llorenç Savall agafem la carretera BP-1241 que va a Gallifa, entre el quilòmetre 4 i 5 hi ha  l'entrada d'una pista, avui l'estaven asfaltant, que va per tota la Serra de la Codina i que arriba al Coll Monner, hem seguit per pista fins arribar a un encreuament de camins amb un pòster indicador de "Turó dels Tres Turons" hem volgut pujar-hi, ho hem fet un tros mirant de trobar un camí, no n'hi ha , ho hem deixat córrer, hem continuat per la pista de l'esquerra que va pel Serrat de la Paula, passem per sota el Turó de Sant Sebastià, que tampoc hi ha cap camí per pujar-hi, continuem i si que pugem al Turó de la Tomba dels Moros (667m), no és interessant però teníem curiositat per veure si hi havia alguna tomba, només hi hem trobat molta vegetació. Finalment com que estem a tocar decidim pujar al Pic del Vent (816m) i la baixada la fem anant cap al Farell i per pista fins a trobar la que hem pujat, hem baixat cap a Sant Sebastià de Montmajor, pel Serrat del Mig, visitem St.Sebastià, i continuem pel Serrat de Baix fins creuar la riera de Caldes, arribem a un altre encreuament de camins, agafem el del mig, on hi ha una cadena, perquè aquesta pista porta a Can Sallent, passem el grau de Sallent, per arribar al Coll de Penjallops, Ca n'Àngel i tornem a la pista de la Serra de Codina on hem començat el nostre recorregut. És un recorregut llarg quasi tot per pista, on es pot fer dreceres per tal de no fer totes les giragonses de la pista. 
 

 

dissabte, 6 de març del 2021

ELS TRES JUTGES-COVA ESTRELLA-HOSPITAL DE SANG.

Sortim de l'Alzina del Salari cap al sot de la Teula per anar a passar pel Tres Jutges, anem a buscar la Cova Estrella, indret que no coneixia, passem per la Foradada del Balcó, continuem en direcció al coll de Garganta, agafem la pista passem pel turó del Castellar, arribem al coll de Boix i baixem cap al Sot de Matarodona, anem a buscar el corriol que puja a la Cort Fosca, i ens dirigim cap a l'hospital de Sang i tornem per la Font de la Pola , pels Castellots de Tanca, coll de Tanca per arribar al Coll de Tres Creus i cap a l'Alzina del Salari. Hem tingut algun moment del camí per anar al mirador de Matarodona una mica complicat, el camí és una mica difícil de trobar per baixar al Sot de Matarodona. 
 

dijous, 4 de març del 2021

CAN ROBERT - EL BOLET - LA MOLA - MORRAL DEL DRAC -CANAL PI TORT.

Sortim de Can Robert agafem el camí que passa per les tombes i continuem pel camí que va a can Poble però ens desviem de seguida per agafar el que porta al Bolet, continuem.. però el deixem per agafar una canal que ens portarà dalt la cinglera i que en pocs metres ja veiem l'edifici de la Mola, baixem pel camí i canal que porta al Morral del Drac, ja una mica més freqüentat, anem cap el coll d'Estenalles però no hi arribem, agafem la canal del Pi Tort, una baixada agradable de fer, i que ens portarà a Can Pèlecs, ens desviem per la pista de l'esquerra que porta a Can Garrigosa, passada la porta d'entrada i a pocs metres, a mà esquerra trobem el corriol que va al parar al torrent, el creuem i ja ens porta a l'aparcament alt de Can Robert.

 

  FOTOGRAFIES