dissabte, 30 de setembre del 2017

DOLMEN DE PEDRA GENTIL

Continuem la nostra descoberta pel Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Sortim de Vallgorguina travessem el pont de la riera de la població direcció colònies de Can Clarens però agafem el camí de la dreta que marca "Pedra Gentil", passem per la depuradora i passem per la Font d'en Nel (no raja) per visitar-la ens desviem una mica del camí, tornem i seguim les indicacions del SL-C-71 que ens porta al dolmen de pedra Gentil és una estructura megalítica, funerària d'uns 4000 anys, de cambra simple.
Després d’admirar el dolmen i el seu entorn, ens desviem una mica del Sender Local fins a l’església de Santa Eulàlia de Tapioles. El conjunt arquitectònic de Santa Eulàlia de Tapioles està format per l'església, el cementiri i una casa. La part més antiga que es conserva de l’església és l'absis romànic, del segle XII. El campanar és barroc.
Retornem a la pista forestal, que seguirem en pujada fins el punt mes alt de la ruta i després iniciarem el descens, passant per Can Pradell de la Serra, convertit en un restaurant, on hi ha la Font de Can Pradell.

Dolmen de Pedra Gentil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada