dissabte, 30 de setembre del 2017

DOLMEN DE PEDRA GENTIL

Continuem la nostra descoberta pel Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Sortim de Vallgorguina travessem el pont de la riera de la població direcció colònies de Can Clarens però agafem el camí de la dreta que marca "Pedra Gentil", passem per la depuradora i passem per la Font d'en Nel (no raja) per visitar-la ens desviem una mica del camí, tornem i seguim les indicacions del SL-C-71 que ens porta al dolmen de pedra Gentil és una estructura megalítica, funerària d'uns 4000 anys, de cambra simple.
Després d’admirar el dolmen i el seu entorn, ens desviem una mica del Sender Local fins a l’església de Santa Eulàlia de Tapioles. El conjunt arquitectònic de Santa Eulàlia de Tapioles està format per l'església, el cementiri i una casa. La part més antiga que es conserva de l’església és l'absis romànic, del segle XII. El campanar és barroc.
Retornem a la pista forestal, que seguirem en pujada fins el punt mes alt de la ruta i després iniciarem el descens, passant per Can Pradell de la Serra, convertit en un restaurant, on hi ha la Font de Can Pradell.

Dolmen de Pedra Gentil

dissabte, 23 de setembre del 2017

EL COGUL (Les Garrigues)

La Secció de Cultura enceta la temporada amb la visita a les pintures rupestres de "La Roca dels Moros" situada al poble del Cogul.
Representa un dels conjunts d’art rupestre més emblemàtics i millor conservats de Catalunya. Ubicat en una cavitat que presenta evidències d’ocupació humana durant cinc mil·lennis, les restes de pintures rupestres i gravats semblen determinar que va ser un lloc de culte. Els caçadors-recol·lectors deixaren la seva petjada a través de les pintures llevantines, mentre que els grups neolítics deixaren constància de les seves creences amb representacions esquemàtiques.
Per l’excepcionalitat de la seva conservació i com espai emblemàtic, va ser inscrit en la llista de Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO l’any 1998. La Roca dels Moros forma part de la Ruta de l'Art Rupestre del MAC, i de  la Xarxa Europea Primers Pobladors i Art Rupestre Prehistòric i l’Itinerari Cultural Caminos de Arte Rupestre Prehistórico.



dijous, 21 de setembre del 2017

DOLMEN ROCA D'EN TONI

Aquest itinerari dóna a conèixer un dels racons més emblemàtics del Parc de la Serralada Litoral. Es tracta del paratge del dolmen de Can Boquet, més conegut per la Roca d'en Toni, monument megalític instal•lat al bell mig de la serra.
Aquest Dolmen esta situat a Vilassar de Dalt a la muntanya, hem sortit del poble fins al final on s'acaba l'asfalt i comença una pista de terra, ampla on circulen moltíssims cotxes i que ha fet que la caminada ens hagi semblat poc interessant fins arribar al dolmen on també s'hi arriba en cotxe.

Mapa del recorregut

dijous, 14 de setembre del 2017

DOLMEN DE CA L'ARENES

Excursió matinal al Santuari de la Mare de Déu del Corredor, situat molt a prop del cim de la serra del Corredor, a 633m., dins del Parc Natural del Montnegre i el Corredor en el terme municipal de Dosrius.
Sortim de Sabadell per l'AP-7 fins la sortida de Granollers i seguim per la nacional fins a Llinars, aquí agafem la carretera a Dosrius fins a trobar l'indicador al Santuari, hi ha una pista amb bon estat fins el Santuari. Hi ha aparcament des d'on comencem l'excursió.
Distancia:  6 km
Ascens: 248 m.
Descens: 250 m.
Temps incloses les parades: 3 hores.
Una bona matinal.


Dolmen de Ca l'Arenes

LES FOTOGRAFIES