dimecres, 24 de febrer del 2016

TOSSAL de les VIUDES

Sortim de Sabadell direcció Berga i agafem la carretera que va cap a Sant Llorenç dels Morunys, passem el túnel de la Mina i continuem baixant fins trobar un trencall que porta a la casa de colònies d'Aiguaviva (842 m), on hi aparquem el cotxe.
Comencem a caminar passant per davant de la casa i prenent una antiga pista que et porta a un dipòsit. Aquí comença un corriol d'un pendent molt pronunciat, que va fent algunes llaçades, entremig d’una espessa obaga, fins al Grauet de Valielles.
Grauet de Valielles (1.172 m). Entre el Tossal Gran (a llevant) i els de les Viudes (a ponent).  Abandonem el camí fressat i ja ens anem enfilant per un corriol, amb fites, progressem per un terreny de conglomerat on hi ha fòssils.
Arribem a la carena, amb una bona timba sota els nostres peus. Malgrat que el tram és aeri, és prou ampli per transitar-hi. Ja veiem la Serra de Busa.
Tossal de les Viudes (1.379 m). El cim és bicèfal, amb un turó més baix (coronat per una senzilla creu). Gaudim d’una vista fantàstica,  part del Solsonès i de l’Alt Berguedà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada