dimecres, 24 de febrer del 2016

TOSSAL de les VIUDES

Sortim de Sabadell direcció Berga i agafem la carretera que va cap a Sant Llorenç dels Morunys, passem el túnel de la Mina i continuem baixant fins trobar un trencall que porta a la casa de colònies d'Aiguaviva (842 m), on hi aparquem el cotxe.
Comencem a caminar passant per davant de la casa i prenent una antiga pista que et porta a un dipòsit. Aquí comença un corriol d'un pendent molt pronunciat, que va fent algunes llaçades, entremig d’una espessa obaga, fins al Grauet de Valielles.
Grauet de Valielles (1.172 m). Entre el Tossal Gran (a llevant) i els de les Viudes (a ponent).  Abandonem el camí fressat i ja ens anem enfilant per un corriol, amb fites, progressem per un terreny de conglomerat on hi ha fòssils.
Arribem a la carena, amb una bona timba sota els nostres peus. Malgrat que el tram és aeri, és prou ampli per transitar-hi. Ja veiem la Serra de Busa.
Tossal de les Viudes (1.379 m). El cim és bicèfal, amb un turó més baix (coronat per una senzilla creu). Gaudim d’una vista fantàstica,  part del Solsonès i de l’Alt Berguedà.

diumenge, 21 de febrer del 2016

ARANSA amb Raquetes

Com cada any hem fet la sortida mensual de la Secció de Marxa Nòrdica, de la UES, a Aransa. Un gran èxit, tant de participants, com de temps i de bona companyia.
Hem fet dos recorreguts: El Puig Punçó i el Mirador de Pla de Llet.

divendres, 19 de febrer del 2016

Caminada: La Plana - La Masia

Des de la Plana de Mont-rós hem fet una petita caminada, hem anat a veure la Masia que està a uns 5 quilòmetres de la Plana, hem estirat una mica les cames, ja que tornem cap a casa després de dinar.

dijous, 18 de febrer del 2016

Caminada: Continuem per la Vall Fosca

Avui hem fet un altre recorregut circular, des de la Plana de Mont-rós cap a la Mina Eureka, el poble de Castell - Oveix, i tornada cap a la Plana de Mont-rós.

dimecres, 17 de febrer del 2016

Caminada: Per la Vall Fosca

Hem fet un recorregut circular, sortim des de la Plana de Mont-rós, cap als pobles de Paüls-Pobellà-la portella-Gramanet-Beranui i arribada, de nou a la Plana de Mont-rós.
Uns 14 quilòmetres aproximadament.

dimarts, 16 de febrer del 2016

ESQUIADA A PORT AINÉ

Aprofitem el bon temps i anem a esquiar a Port Ainé. Hem tingut un bon dia, amb molt sol i molt fred.

diumenge, 14 de febrer del 2016

CAMINADA per la GARROTXA

Hem fet una trobada de les persones que vam anar al Tatras, l'estiu passat, per la Vall del Corb.
Ha estat bé, jo ja coneixia aquest recorregut, però el paisatge ha estat fantàstic, hem passat per l'ermita de Sant Miquel del Corb i la de Sant Martí, hem vist el volcà Racó...

dimecres, 3 de febrer del 2016

TOSA d'Alp

Avui anem cap a Bagà, volem fer la Tosa d'Alp sortint de Coll de Pal. Arribem al coll i veiem que no hi ha neu, per tant deixem les raquetes.
És un recorregut, que a mi personalment m'agrada molt, passem pel turó de Comabella, fem la baixada fins el coll de Comabella i tornem a enfilar carena amunt per anar cap al refugi de Niu de l'Àliga, abans d'arribar girem una mica cap a la nostra esquerra per pujar el turonet que és la Tosa.
Baixem per mateix recorregut de pujada.