dimecres, 16 de desembre del 2015

SANT MARC DE BROCÀ

Sortida a la serra de Sant Marc situada al municipi de Guardiola de Berguedà a la comarca del Berguedà. El cim més destacat és Sant Marc de Brocà de 1613m.

Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell amb direcció a Guardiola de Berguedà per la C16, prosseguim per la carretera de La Pobla de Lillet, prenem una pista a la esquerra amb direcció a la Masia de Cal Campanyo fins arribar a la esglèsia de Sant Martí de Broca, aqui deixem el cotxe i començem la pujada a Sant Marc de Brocà.

Sant Martí de Brocà és una església del municipi de Guardiola de Berguedà, tot i que consta que era propietat del monestir de Sant Llorenç prop de Bagà, originalment era l'església del castell de Brocà i després esdevingué parroquia. Fou consagrada el 1081 i reformada durant els segles XVIII i XIX.

És de nau única coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i capçada per un absis semicircular.La porta del mur de migdia va ser totalment transformada el segle XIX. Sobre el mur de l'arc triomfal s'alça un petit campanar d'espadanya d'una obertura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada