dimecres, 30 de desembre del 2015

PIC CENTRAL FONTVIVA

Tornem a repatir... ens ha agradat molt aquesta vall, i anem cap al pic Central de la Fontviva, ja hi ha menys neu, ja que no ha nevat.
Fa molt bon dia, i quan tornem, molta calor, sembla que siguem a la primavera.

dimecres, 23 de desembre del 2015

MONTBARBAT (Maresme/Selva)

Sortida al cim de Montbarbat de 331 mts  a cavall de les comarques del Maresme i la Selva. 
Just a l'entrada on hi ha el cartell de "Lloret de Mar", a la rotonda girem a mà dreta , direcció a Sant Pere del Bosc, deixem el cotxe en una cruïlla de camins, ja que el recorregut el farem circular, comencem pel de la dret, trobem senyals per anar fins el Montbarbat.
Recorregut sense cap dificultat i molt ben senyalitzat. Dalt del cim trobarem les restes del poblat Ibèric de Montbarbat.

dimecres, 16 de desembre del 2015

SANT MARC DE BROCÀ

Sortida a la serra de Sant Marc situada al municipi de Guardiola de Berguedà a la comarca del Berguedà. El cim més destacat és Sant Marc de Brocà de 1613m.

Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell amb direcció a Guardiola de Berguedà per la C16, prosseguim per la carretera de La Pobla de Lillet, prenem una pista a la esquerra amb direcció a la Masia de Cal Campanyo fins arribar a la esglèsia de Sant Martí de Broca, aqui deixem el cotxe i començem la pujada a Sant Marc de Brocà.

Sant Martí de Brocà és una església del municipi de Guardiola de Berguedà, tot i que consta que era propietat del monestir de Sant Llorenç prop de Bagà, originalment era l'església del castell de Brocà i després esdevingué parroquia. Fou consagrada el 1081 i reformada durant els segles XVIII i XIX.

És de nau única coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i capçada per un absis semicircular.La porta del mur de migdia va ser totalment transformada el segle XIX. Sobre el mur de l'arc triomfal s'alça un petit campanar d'espadanya d'una obertura.

dimecres, 9 de desembre del 2015

Pic de la FONTVIVA

Sortim del Coll de Puymorens, pel camí de l'Alta Ruta Pirinenca, que en suau pujada passa per la cabana/refugi de Cortal Rossa, i pel torrent del mateix nom arribem al coll o portella de Lanós, a mà dreta ens queda el pic de Fontviva. És un recorregut llarg però agradable de fer.
No hi ha neu suficient per anar amb esquís, i ho fem a peu i raquetes.
Un dia fantàstic !!

divendres, 4 de desembre del 2015

PETITS CÀRPATS (Eslovàquia)

Un viatge ràpid a Bratislava per conèixer una mica aquesta ciutat i les seves muntanyes.
Visita al castell de Devín i caminada pels Petits Càrpats, visita a Viena, i els Mercats de Nadal de Bratislava i Viena.

dimecres, 2 de desembre del 2015

PUIG DE LA FORÇA (Osona)

Sortim de Sabadell direcció Vic, per l'autovia, a l'arribada a Vic agafem l'eix transversal fins a la sortida de Roda de Ter, i d'allà cap a Tavertet. Deixem el cotxe a l'aparcament que hi ha a la entrada del poble, i comencem la caminada.