dissabte, 26 de juny del 2021

MIRADORS DEL PLA DE L'ÀLIGA (Cerdanya-Cadí)

Des de Martinet agafem la carretera que va a Estana i que queda a l'esquerra de la N-260, abans d'arribar a Estana surt una altra carretera que porta a Béixec i és on començarem la caminada; és un poble petit, deixem el cotxe a l'entrada on hi ha un parell de bancs de fusta, hem de retrocedir per la carretera uns pocs metres i ja trobem el camí que en forta pujada per la Serra de la Font, passant per la Collada arribem al pla de l'Àliga on hi ha una vista formidable del Cadí.

Al Pla de l'Àliga hi ha un recorregut de 4 miradors, senyalitzats amb un pal de fusta i una senyal groga amb una fletxa blava que et va indicant per on fer el recorregut, la baixada la fem per un corriol que comença on hi ha un pi de dues branques just al començament del Pla, una mica enredat fins arribar en un sender on hi ha un filat i que ens porta al Mas de Bima i Béixec.



 FOTOGRAFIES

dijous, 10 de juny del 2021

MATAGALLS

Anem a fer el Matagalls per Collformic, ja que fa molt temps que no el fem per aquest costat.

Fem el recorregut normal, seguint la carena dels Roures, pla de la Barraca i Turó del Pla de la Barraca, Turó Gros, Turó de la Morera, coll de Llops i Matagalls. 

La baixada la fem per l'altre vesant, direcció Sant Segimon, cap al Coll de la Font, pla de Ginebre, coll Saprunera, i ens desviem per un corriol creuem el Serrat Vaquer fins arribar a trobar el camí que hem fet al pujar.

 FOTOGRAFIES

dissabte, 5 de juny del 2021

PIC de la DONA i BASTIMENTS

Iniciem el recorregut des de l'estació de Vallter 2000, darrera de les instal.lacions surt el camí que va a la Portella de Mentet, seguim fins el clot de la Portella, creuem el torrent i continuem cap a la portella de Morens, en aquest punt girem cap a l'esquerra pel pla de la Coma Ermada, roques de la portella i  portella de Mentet, a partir d'aquí el camí està molt marcat, sense pèrdua arribem al pic de la Dona, continuem cap al puig d'Ombriaga, coll de la Geganta, i per l'esquena d'Ase al Bastiments, primer la Creu i per tota la carena passem el geodèsic i fins la punta on hi ha el piolet.

Desfem el camí fins a la Creu i baixem pels Emprius, fins al coll de la Marrana, passem per les runes del refugi vell i per pista fins on hem deixat el cotxe.

Ha estat un recorregut amb molts contrastos climàtics, sol, boires, fred, però hem gaudit d'unes vistes fantàstiques.

FOTOGRAFIES

dijous, 3 de juny del 2021

Turó de Montpalau - turó de Can Vidal- turó de la Gràcia

Sortida circular des de Pineda de Mar, continuant el repte dels "30 Turons del Maresme" passem per la Torre de Sant Jaume, ermita de Sant Rafael, les runes del Castell de Montpalau, turó de Montpalau, Sant Pere de Riu, turó de la Guàrdia, Mare de Déu de Gràcia. Tor el recorregut està ben indicat, però ajuda porta un trac ja que en alguns punts es troba bifurcació de camins. Ens ha deixat una mica de mal gust veure l'estat en que es troben les ermites, i l'entorn molt brut, degut al poc civisme de les persones que van a la natura. El recorregut és agradable per les vistes que es té del mar i dels molts turons que es poden veure, però per fer-ho circular, hem sortir al final de la població de Pineda de Mar i per tornar al punt de sortida hem hagut de fer-ho per la població al costat de la carretera nacional.