dissabte, 30 de juliol del 2016

BESIBERRI DEL MIG

Tornem de nou cap a Boí, però aquest cop arribem fins a la presa de Cavallers, voltem tota la presa fins arribar al final, anem cap a la pleta del Riumalo i allà ja agafem el camí que puja pel barranc del mateix nom, i que en forta pujada ens porta fins a l'estanyet de Malevesina, en aquest punt ens enfilem a l'esquerra de l'estanyet per anar a buscar el coll/pas de Trescazes, i ja per la cresta arribem al Besiberri del Mig, la baixada la fem més directa sense passar pel coll, i tornem pel mateix camí que hem pujant.

dilluns, 18 de juliol del 2016

Refugi PINET-PICA-VERDAGUER-MONTCALM

Sortim diumenge de Sabadell cap a l'Artige, i d'allà anem cap al refugi de Pinet on hi farem nit. L'endemà dilluns sortim a un quart de vuit de matí i enfilem cap a la Pica d'Estats, el recorregut per aquesta vessant francesa té un desnivell considerable amb forta pendent.
Arribem primer a la Pica que era l'objectiu d'aquesta sortida i aprofitem per pujar al Verdaguer que està allà mateix i de baixada anem cap al Montcalm i de nou cap al refugi, on ens hi parem per dinar una mica i continuar cap a l'Artige on tenim el cotxe.
Han estat dos dies esplèndids tant pel bon temps com per el paisatge d'aquestes valls, personalment m'agraden molt.

dimecres, 13 de juliol del 2016

PIC D'EINA per Planès

Estem a Isòvol i anem cap a Planès (Cerdanya Francesa), travessem el poble i deixem l'aparcament que hi ha a mà dreta per continuar per una pista, primerament asfaltada per convertir-se en terra que ens portarà fins a una esplanada on s'acaba la pista, aquí deixem el cotxe.
El recorregut no té pèrdua, retrocedim uns metres per la pista que hem arribat i ens enfilem per un camí, el primer moment ample, amb pujada, llavors va planejant pel costat esquerra fins entrar dins la vall. Aquesta vall és una meravella, arribem on es tanca el cercle de muntanyes, i aquí el Fèlix i el Josep Manuel van a fer el Pic del Boc, jo com que ja el tinc puntuat acompanyo a la Marta a fer el pic d'Eina.
La tornada la fem pel mateix camí fins arribar a l'encreuament del camí que hem pujat el matí per agafar el que va pel costat esquerra del torrent.

dissabte, 2 de juliol del 2016

Roca Roia, Roc de Sant Aventí i Montseny de Pallars

Com venim fem ja fa uns quants anys, la secció d'Esquí de Fons de la UES, organitza una sortida de cap de setmana,  pels fondistes i amics..., aquesta vegada hem anat a la Vall Fosca, a casa Teresina.
El dissabte per aprofitar l'anada hem passat pel coll de Comiols per fer la Roca Roia, per continuar cap a la Plana de Mont-Rós, on abans d'arribar-hi hem anat cap al llac de Montcortés i hem pujat fins el Roc de Sant Aventí, tots dos cims entren a la llista del Repte del 100 Cims de la FEEC, així que hi haurà algunes persones que en podran sumar dos més.


Diumenge anem a fer la caminada estrella..., el Montseny de Pallars, també dins la llista del "100 cims", per tant un més... Anem fins a la pressa de Sallente on agafem el telecabina i comencem anant per l'antiga via del carrilet, fins arribar a un punt on el deixem per enfilar-nos ja directament cap al cim.